Viega Blogg

Nedan kan ni hitta de senaste inläggen i vår Blogg. 

Fördelarna med Viegas presskopplingar och verktyg

Våra presskopplingar är en innovativ lösning som innebär pålitliga kopplingar där ingen svetsning krävs vid installation. De kan användas till sprinklersystem, gasledningar, vattenledningar och många andra system.

Vår utveckling och innovation av rörsystem och systemteknik 

Rörsystem och systemteknik sammanfattar det vi på Viega kan allra bäst. Rör, rördelar och avlopp i ett stort antal utföranden.Det som gör att våra produkter för våra rörsystem sticker ut är vår ständiga strävan efter innovation, och fokus på kvalitet. 

Pressverktyg – Viktigt vetande

Viega har sedan 1994 varit en av de ledande företagen och leverantörerna av VVS-lösningar med pressteknik. Vi värdesätter kvalité över allt annat och arbetar ständigt med att utveckla våra presskopplingar för att de ska vara de mest säkra och prisvärda på marknaden.

Högkvalitativ avloppsteknik för badrum och handfat

För oss på Viega betyder kvalité allt. Vi arbetar för att ta industriella VVS-lösningar och avloppsteknik till en högre nivå gällande både flexibilitet och funktionalitet.

V för Värme, V för Ventilation och S för Sanitet - VVS produkter

VVS – Värme, Vatten och Sanitet. Det är ett nyckelområde i dagens samhälle och en nödvändighet för alla typer av lokaler och bostäder. Men vad innebär de olika delarna inom VVS?

Enkel installation med cisternteknik från Viega

Färger, kakel, spolknapp, armaturer – när det gäller den utseendemässiga utformningen på ett badrum räknas bara era uppdragsgivares individuella smak. Men bakom väggen vill man ha fackkunskaper och högkvalitativ cisternteknik.


Fyra tips för att välja passande VVS-produkter

Att hitta, välja och beställa VVS-produkter kan faktiskt vara svårare än vad du tror. Det handlar nämligen inte bara om att hitta produkter som passar, det är minst lika viktigt att du hittar en fabrikant som håller hög kvalitet och en återförsäljare som du kan lita på.


Fem tips för att välja det ideala VVS-systemet

Att välja VVS-system är inte alltid det lättaste. Systemet måste inte bara hålla hög kvalitet och fungera på ett effektivt sätt. Den måste ha tillräckligt hög kapacitet för att passa husets energiförbrukning utan att vara överdimensionerad.

Fem frågor att svara på inför valet av spolknapp

Är det dags för att göra inköp för badrummen? Se till att du tar hänsyn till de små detaljerna också. En detalj som många inte tänker på men som spelar en stor roll är spolknappar. Det är först när man får se en spolknapp som passar badrummets design som man inser att det är en detalj som spelar stor roll.

En guide till pressverktyg för VVS installationer

Presstekniken har blivit allt vanligare att använda inom VVS-lösningar av flera anledningar, en av dom är att brandfaran elimineras helt genom att använda sig av presskopplingssystem istället för traditionella lödningar.

Förståelse för VVS-system

Regelverken, tekniken och marknaden förändras ständigt inom VVS-lösningar och det är viktigt att bibehålla och även öka hållbarheten och säkerheten.