Barangaroo International Towers

The landmark Barangaroo International Towers in Sydney, Australia,  will set a new benchmark for sustainable workplace design.

Snabb och säker installation av kopparrör

I utkanten av den världsberömda hamnen, Sydney Harbour i Australien, reser sig tre imponerande skyskrapor som mäktiga landmärken i ett av Asien-Stillahavsområdets mest ansedda affärsdistrikt.

Med sina 49, 43 samt 39 våningar, är Barangaroo International Towers i framkant när det kommer till nytänkande och hållbar kontorsdesign. Ritat av Lend Lease och med högt ansedda hyresgäster som tex Westpac, KPMG och PwC har det inte varit svårt att snabbt fylla kontorsytan i tornen efter färdigställandet 2016. Alla tre ansvariga byggentreprenörer - Axis, Brown & Moodie och Sydmecare - använder sig av Viegas innovativa kopparsystem Profipress (Australiensisk standard).

Kombinerar hög produktivitet med hög kvalitet

Projektet krävde att byggentreprenörerna valde den snabbaste, säkraste och mest exakta metoden för installation av de stora mängder rörledningar det var frågan om. Produktivitet var den främsta anledningen till att de har övergett den så tidskrävande lödningen till förmån för Viegas presskopplingar. ”Tids- och kostnadsbesparingen är så stor samt att det är så mycket säkrare sett ur ett brandsäkerhetsperspektiv ", förklarar Rob Elliot, ansvarig hos Axis VVS. "Byggschemat är väldigt tight, så det bästa med Viega presskopplingssystem Profipress är att det erbjuder snabba, flexibla och säkra kopparrörsinstallationer."

Smarta röranslutningar

Viega:s kopparsystem, Profipress, används i alla tre tornen för dricksvatten samt gasinstallationer. Viega tillhandahåller också teknisk support och utbildning på plats vilket är en stor fördel.

"Det mest innovativa med Viegas produkter är deras läckageindikator SC-Contur, som snabbt och enkelt visar opressade kopplingar", säger Rob Elliot. "Denna inbyggda säkerhetsaspekt som Viega erbjuder, gör både installationen effektivare och säkrare samt underlättar mycket för oss installatörer under hela processen,  

Brown & Moodie berättar om ett starkt förtroende för kvaliteten på Viegas produkter och tar återigen upp SC-contur som en stor fördel "SC-Contur ger oss möjligheten att snabbt hitta de kopplingar som vi eventuellt missat att pressa," förklarar Quentin Brown, Brown & Moodie:s Projektchef. "Med Profipress behöver vi inga tillstånd för ”heta arbeten. Det har varit fantastiskt att få ha representanter för Viega med oss på plats under byggets gång som gett teknisk support och utbildning, vilket har varit en stor fördel när det kommer till snabb och effektiv problemlösning."

Objekt Barangaroo International Towers
Ort Sydney, NSW, Australien
År 2016
Objekttyp Nybyggnation
Användningsområde Handel
Installation Axis Plumbing, Brown & Moodie, Sydmecare
Tillbaka