Frihetsgudinnan

The Statue of Liberty, as a symbol of the USA, is protected by high safety standards. For the pipes carrying the fire extinguishing water the renovation team chose the Profipress (US standard) copper piping system.

Väl skyddad av Profipress

Frihetsgudinnan är en världsberömd symbol för frihet och vår strävan efter lycka. Med sina nästan 100 höjdmeter (inklusive facklan) är Frihetsgudinnan riktigt imponerande arkitektoniskt exempel. Hon är självklart en av New Yorks mest populära turistattraktioner. Flera miljoner besökare om året gör pilgrimsfärden med färja till Liberty Island, i ”Upper Bay” mellan ” Jersey City och Manhattan. Av de tusentals besökarna varje dag får bara några få priviligierade klättra hela vägen upp och njuta av panoramautsikten från statyns krona. ”Kronbiljetten” måste bokas flera månader i förväg och det är hårt tryck på biljetterna.

Brandskydd

I de smala gångarna inuti statyn är besökarnas säkerhet naturligtvis av högsta prioritet. Som en del av ett omfattande renoveringsprojekt installerades ett nytt brandskyddssystem. En av de viktigaste funktionerna i det nya brandskyddsystemet är ett mycket känsligt system av rökdetektorer. Ett komplext ventilationssystem leder även små mängder rök till brandlarmssensorerna. Det innebär att brandlarmet utlöser snabbare och ger därmed en säkrare skydd för besökarna och för själva Frihetsgudinnan.

På den säkra sidan med Profipress

För de rör som där brandsläckningsvatten ska rinna valde byggentreprenören Profipress, (US standard). Vårt kopparrörsystem som baserat på materialets väl beprövade egenskaper är både hållbart och kostnadseffektivt. Det kompletta systemet har också tilldelats UL-godkännande i Nordamerika.

 

Objekt Statue of Liberty
Ort New York, USA
År 2007
Objekttyp Renovering
Användningsområde Offentliga byggnader
Tillbaka